Viessmann overtar IAC Vestcold AS  

Viessmann takes over IAC Vestcold As 

Viessmann overtar IAC Vestcold AS og utvider servicetilbudet innen kjøleteknikk

  • Turnkey solutions, especially for the food retail trade
  • Refrigeration life cycle services
  • Focus on Norway
  • Job security for all employees 

Allendorf (Eder) i Tyskland / Stokke i Norge, 24. juni 2019 - Viessmann-konsernet overtar IAC Vestcold AS, en veletablert installasjons- og servicepartner innen kjøleteknikk i Norge. IAC tilbyr hele spekteret av tjenester som dekker alle områder for klimaanlegg- og ventilasjonsteknologi, industriell og kommersiell kjøling, kjøle-/fryselagerkonstruksjon, samt salg og distribusjon av kjøledisker. IAC Vestcold har vært Viessmanns partner innen kjøleteknikk i 20 år, og med oppkjøpet vil norske kunder få full støtte fra planleggingsfasen til implementering og vedlikehold av prosjektene fra Viessmann. Begge parter er enige om ikke å opplyse kjøpesummen.

«Vi er glade for at vårt langsiktige samarbeid har resultert i at vi slår sammen våre ferdigheter og kompetanser innen kommersiell kjøling til fordel for kundene våre. Sammen vil vi kunne tilby enda mer omfattende nøkkelferdige løsninger for å imøtekomme deres behov og utvikle vårt produkt- og tjenestetilbud videre. Dette oppkjøpet er en videreføring av vår strategi for å bli totalleverandør av alt innen bærekraftige kjøleløsninger til fordel for fremtidige generasjoner,» sier Frank Winters, konsernsjef for Refrigeration Solutions hos Viessmann.

Jan Harald Eriksen, daglig leder i IAC Vestcold, legger til: «Vi har hatt et langvarig samarbeid med Viessmann innen kjøletjenester og har alltid følt at vi har jobbet som ett team. Å forene krefter og ferdigheter var en naturlig videreutvikling av partnerskapet, fordi det er et sterkt behov for kjøleteknologi, spesielt på grunn av endringer i regelverket for F-gass i Norge, og kundene ber om nøkkelferdige løsninger fra én leverandør. I Viessmann kan vi utvikle vårt servicetilbud enda mer, og de blir en pålitelig og strategisk viktig partner for å oppnå dette.»

IAC Vestcold AS ligger i Stokke, og selskapets virksomhet dekker regionene Vestfold, Telemark og Buskerud. IAC er F-gass-sertifisert servicepartner med tydelig fokus på miljø. Allerede for 10 år siden utførte selskapet sine første CO2-installasjoner, og i dag er over 95 % av deres installasjoner laget for CO2 og naturlige kjølemidler. IAC sysselsetter 34 kjøleeksperter med fokus på førsteklasses, døgnåpen kundeservice.

Viessmann Refrigeration Systems AS tilbyr kommersielle kjøleløsninger for det norske markedet, inkludert kunder innen matvarehandel, matvareservice, næringsmiddelindustri og helseinstitusjoner. Salgsselskapet har hele porteføljen av kjøledisker, kjølerom, kjølesystemer og nøkkelferdige løsninger.

Viessmann er en av de ledende europeiske produsentene av kommersiell kjøling og renromsløsninger, kjent for sin energieffektivitet og bærekraft sammen med brukervennlighet og enkelt vedlikehold. Viessmanns kjøleprodukt- og -serviceportefølje omfatter fjernstyrte og plug-in-kjøledisker, kjøleanlegg, kald- og renromsløsninger samt tilbehør og relaterte tjenester. Viessmanns kjøleløsninger sysselsetter nesten 1 500 fagfolk på området i Europa. Produktene produseres ved Viessmanns fabrikker i Tyskland og Finland og er representert av lokale salgskontorer i 18 land, støttet av et omfattende nettverk av partnerselskaper


Mer informajon:

Jørn Aalefjaer, Regional Sales Director, Viessmann Refrigeration Solutions

Tel: +47 909 71 230, email: alrj@viessmann.com